jtemplate.ru - free extensions for joomla
DESIGN LANDSCAPE REJUVENATION

An Artist’s Garden on a Slope

 A contemporary garden with dining and fire-pit areas connected by a stream.  Creative planting unifies, softens and brings colour to this unusual and unique town garden. 

 

Our Brief:  To provide a dining area, a fire-pit area and to make it pretty!  The owner is an artist and a keen plantswoman who wanted curves within the garden to soften.  The actual design was very important as they look down on it from their bedroom window as well as from their main living area. 

 

We took the owner’s ideas and brought them together into the cohesive design of two circular patios joined by the curving stream, with curved terraced levels to create meandering walkways amongst the planting.  For the source of the stream the owner wanted to make a large pot, we suggested the cut away lip which has worked perfectly, the end of the stream disappears under stones and planting since the owners didn’t want a pond.

 

Privacy and access were important issues from the shared driveway, with a flat path needed for elderly parents when visiting. We erected a simple temporary fence with gate and planted a hornbeam hedge alongside which will grow to replace the heather fencing within a few years.  This was a lovely project, the owner worked with us closely throughout the entire process, it really was a team project in the true sense of the word with a great deal of respect and warmth from all sides.  The garden is being opened under the local ‘Open Gardens Scheme’.

 

Return to main Gallery.........

Please contact us to discuss your garden,
we offer an initial consultation and visit free of charge

green plant